Ποιοι είμαστε

Το uStep παρέχει ασφαλή προγράμματα τηλε-άσκησης και τηλε-αποκατάστασης, ως συμπληρωματική θεραπείας στη νόσο, μέσα από ένα καθορισμένο και εξατομικευμένο πλαίσιο σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό και την ικανότητα για άσκηση του κάθε ασθενούς.

Να συστηθούμε

  • Ο Βασίλειος Θ. Σταύρου είναι Κλινικός Εργοσφυσιολόγος και διαχειριστής της διαδικτυακής πλατφόρμας uStep.

Σπουδές

  • Οι προπτυχιακές σπουδές του ξεκινησαν στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου έλαβε το πτυχίο του με κύρια ειδικότητα την κολύμβηση και δευτερεύουσα τον αγωνιστικό αθλητισμό σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι μεταπτυχιακές σπουδές του ολοκληρώθηκαν στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου απέκτησε δίπλωμα ειδίκευσης στην «Άσκηση και Υγεία» με θέμα ερευνάς “Η επίδραση της περιορισμένης συχνότητας αναπνοής στους καρδιαγγειακούς δείκτες και την απόδοση”. Το διδακτορικό δίπλωμα του απονεμήθηκε από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα ερευνάς “Συσχέτιση της καρδιοαναπνευστικής δοκιμασίας κόπωσης με τη βαρύτητα του συνδρόμου υπνικής άπνοιας”.

Εργασιακή εμπειρία

  • Εργάστηκε ως προπονητής υγρού στίβου με σημαντικές διακρίσεις σε Πανελλήνια, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Από το 2012 έως σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Εργοσπιρομετρίας και Πνευμονικής Αποκατάστασης της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως Εργοφυσιολόγος με αντικείμενο την αξιολόγηση και αποκατάσταση ασθενών με μη μεταδιδόμενα νοσήματα ή/και άλλα νοσήματα. Από το 2015 έως σήμερα διδάσκει, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών "Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση", για την αξιολόγηση της ικανότητας για άσκηση σε ασθενείς με μη μεταδιδόμενα ή/και άλλα νοσήματα και για την αποκατάσταση μέσω της άσκησης.

Έρευνα

  • Η κλινική του έρευνα εστιάζεται στους τομείς της φυσιολογία της άσκηση, της ποιότητας ύπνου, της ευεξίας και της  αποκατάστασης τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως σε ασθενείς με μη μεταδιδόμενα ή/και άλλα νοσήματα, λαμβάνοντας τιμητικές διακρίσεις και υποτροφίες για την ερευνά του.

Η ομάδα του uStep

  • αποτελείται από ειδικούς της άσκησης, φυσιολογία της άσκησης και αποκατάστασης σε ασθενείς με μη μεταδιδόμενα νοσήματα ή/και άλλα νοσήματα
  • διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο της αποκατάστασης και της εξ αποστάσεως άσκησης σε ασθενείς με μη μεταδιδόμενα ή/και άλλα νοσήματα και έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά άρθρα με αντικείμενο την ασφαλή εξ αποστάσεως άσκηση
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Από το 2010 περισσότεροι από 1500 ασθενείς με: