Ποιοι είμαστε

Το uStep παρέχει ασφαλή προγράμματα εξ αποστάσεως άσκησης, ως μορφή συμπληρωματικής θεραπείας στη νόσο, μέσα από ένα καθορισμένο και εξατομικευμένο πλαίσιο όπως αυτό προκύπτει από το ιατρικό ιστορικό και την ικανότητα για άσκηση του κάθε ασθενούς.

Βιογραφικό

Ο Βασίλειος Θ. Σταύρου είναι ιδρυτής και διαχειριστής της διαδικτυακής πλατφόρμας USTEP.
Οι σπουδές του ξεκίνησαν στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου έλαβε το πτυχίο του με κύρια ειδικότητα την κολύμβηση και δευτερεύουσα τον αγωνιστικό αθλητισμό σε άτομα με ειδικές ανάγκες.
Τις μεταπτυχιακές του σπουδές τις ολοκλήρωσε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου απέκτησε δίπλωμα ειδίκευσης στην «Άσκηση και Υγεία» με θέμα ερευνάς “Η επίδραση της περιορισμένης συχνότητας αναπνοής στους καρδιαγγειακούς δείκτες και την απόδοση”.
Το διδακτορικό δίπλωμα του απονεμήθηκε από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα ερευνάς “Συσχέτιση της καρδιοαναπνευστικής δοκιμασίας κόπωσης με τη βαρύτητα του συνδρόμου υπνικής άπνοιας”. Εργάστηκε ως προπονητής υγρού στίβου με αρκετές και σημαντικές διακρίσεις σε Πανελλήνια, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
Από το 2012 εργάζεται στο Εργαστήριο Εργοσπιρομετρίας και Πνευμονικής Αποκατάστασης της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως Φυσιολόγος της Άσκησης με αντικείμενο την αξιολόγηση και αποκατάσταση ασθενών με μη μεταδιδόμενα νοσήματα ή/και άλλα νοσήματα.
Η βασική και κλινική του έρευνα εστιάζεται στους τομείς όπως φυσιολογία της άσκηση, ποιότητας ύπνου, ευεξίας και αποκατάστασης τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως, λαμβάνοντας τιμητικές διακρίσεις και υποτροφίες για την ερευνά του.

uStep

Η ομάδα του uStep αποτελείται από ειδικούς της άσκησης, φυσιολογία της άσκησης και αποκατάστασης σε ασθενείς με μη μεταδιδόμενα νοσήματα ή/και άλλα νοσήματα. Επιπλέον, η ομάδα του uStep διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο της αποκατάστασης και της εξ αποστάσεως άσκησης σε ασθενείς με μη μεταδιδόμενα νοσήματα ή/και άλλα νοσήματα και έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά άρθρα με αντικείμενο την ασφαλή εξ αποστάσεως άσκηση.

Η εξ αποστάσεως άσκηση στα πλαίσια της αποκατάστασης της νόσου είναι μια καλά τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη παρέμβαση για ασθενείς με χρόνια μη μεταδιδόμενα νοσήματα ή/και άλλα νοσήματα που είναι συμπτωματικοί και συχνά έχουν μειωμένη δραστηριότητα στη καθημερινή τους ζωή.

Στους ασθενείς παρέχονται εξατομικευμένα προγράμματα άσκησης που έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν τα συμπτώματα, να βελτιώνουν τη λειτουργικότητα του ασθενούς και να αυξάνουν τη συμμετοχή του σε δραστηριότητες.

Μέσα από τα προγράμματα uStep οι ασθενείς μπορούν:

USTEP 2023. ALL RIGHTS RESERVED.